Χταπόδι με κρασί από τον Άκη Πετρετζίκη! Μια καλοκαιρινή και αρωματική συνταγή για χταπόδι μαγειρεμένο με κρασί, μηλόξιδο καυτερή πιπεριά!
Τσέκαρε τα υλικά
Για το χταπόδι
1 χταπόδι, (1.200 γρ.), καθαρισμένο
250 γρ. νερό
1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους, μαύρο
2 φύλλα δάφνης
3 κ.σ. μηλόξιδο
Για τη μαρινάδα
75 γρ. μηλόξιδο
150 γρ. ηλιέλαιο
150 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι, μικρή
1 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Η συνέχεια στο akispetretzikis.com