Το γαλακτομπούρεκο του Άκη Πετρετζίκη


Για τη συνταγή θα χρειαστείς

Για το σιρόπι
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 λεμόνι
75 γρ. μέλι

Για την κρέμα
4 αβγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. γάλα, 3,5%
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. σιμιγδάλι
100 γρ. βούτυρο
220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

Διάβασε όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *