Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τον Άκη Πετρετζίκη


Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

250 γρ. αμπελόφυλλα, τρυφερά

2 ματσάκια κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι, μεγάλο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 ml ελαιόλαδο

400 γρ. ρύζι καρολίνα

400 γρ. νερό

1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

χυμό λεμονιού, από 1 1/2 – 2 λεμόνια

4-5 φέτες λεμόνι

Για τη σως γιαουρτιού

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

πιπέρι, φρέσκο

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *