Λαχταριστή amatriciana από τον Άκη Πετρετζίκη


Η Amatriciana είναι μια σάλτσα για ζυμαρικά, με guanciale, ένα ιταλικό αλλαντικό, πεκορίνο και ντομάτα. Το όνομα το πήρε από το Amatrice, ένα χωριό στην κεντρική Ιταλία.

Σε αυτήν τη συνταγή δείτε πώς να φτιάξετε την ελληνική εκδοχή της με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα ντομάτας και μπέικον!

Συστατικά

500 γρ. λιγκουίνι
350 γρ. μπέικον, κομμάτι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
700 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κοφτό κρυσταλλική ζάχαρη
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *