Καρυδόπιτα μαρεγκάτη από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την πιο νόστιμη σιροπιαστή καρυδόπιτα με απαλή μαρέγκα για ένα πιο αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό γλυκό!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το σιρόπι
800 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 στικ κανέλα
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
Για την καρυδόπιτα
10 αβγά, μεσαία
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
300 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
You may also like
-
Τραγανή πίτσα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη
-
Γαστρονομικός προορισμός επωνύμων σε Grand Opening party
-
Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά με πουράκια και κουβερτούρα
-
Κέλλυ Κελεκίδου: Το νέο της τραγούδι έγινε viral – Backstage εικόνες από το video clip της
-
Γρήγορη τάρτα με παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη