Καρυδόπιτα μαρεγκάτη από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την πιο νόστιμη σιροπιαστή καρυδόπιτα με απαλή μαρέγκα για ένα πιο αφράτο και ζουμερό σιροπιαστό γλυκό!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
Για το σιρόπι
800 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 στικ κανέλα
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
Για την καρυδόπιτα
10 αβγά, μεσαία
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
300 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
You may also like
-
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θεοφανίας Ανδρόνικου- Βασιλάκη
-
Ένας χρόνος βασιλείας: Στιγμές από την ενθρόνιση του βασιλιά Φρέντερικ της Δανίας
-
Αργοναυτική Εκστρατεία, της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater
-
Κέιτ Μίντλετον: Γιατί βρέθηκε ξανά στο νοσοκομείο που υποβλήθηκε σε θεραπείες για τον καρκίνο;
-
Μακαρονάδα light με κοτόπουλο και μπρόκολο από τον Άκη Πετρετζίκη!