Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη


Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα κλασικό ιταλικό calzone με σπιτική ζύμη, γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή, είναι:

Για τη ζύμη

10 γρ. αλάτι

340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

6 γρ. μαγιά ξηρή

20 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. αλεύρι σκληρό

αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

σιμιγδάλι, για τη ζύμη

Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι

120 γρ. μπέικον

350 γρ. μανιτάρια champignon

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.σ. βασιλικό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *