Φτιάξτε το πιο αφράτο και σιροπιαστό ραβανί όπως ο Άκης Πετρετζίκης


Ρεβανί Βέροιας από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα παραδοσιακό σιροπιαστό κέικ από τη βόρεια Ελλάδα. Αφράτο και σιροπιαστό κέικ! Τέλειο επιδόρπιο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

Για το σιρόπι

900 ml νερό

1200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. μέλι

φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 στικ κανέλα

Για το κέικ

215 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 1/2 γρ. μαστίχα

8 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

200 γρ. αλεύρι μαλακό

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

φιστίκια Αιγίνης, τριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *