Χταπόδι ξυδάτο! Top καλοκαιρινό πιάτο από τον Γιώργο Τσούλη

Χταπόδι ξυδάτο! Top καλοκαιρινό πιάτο από τον Γιώργο Τσούλη


#tsoulotip: Αν κατά τη διάρκεια του βρασίματος του χταποδιού εξατμιστεί όλη η υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό.Καλό θα ήταν να αφήσουμε το χταπόδι στη μαρινάδα για 2-3 ώρες για να γίνει πιο έντονη η γεύση του.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το χταπόδι:

1 -1 ½ κιλό Χταπόδι

1 Μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 Φινόκιο, κομμένο σε φέτες

1 Καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 Φύλλα δάφνης

½ κ.σ. Κόκκοι πιπεριού

40-50 ml. Ελαιόλαδο

1/4 του μάτσου Θυμάρι μόνο τα φύλλα

Υλικά για τη μαρινάδα:

60 ml. Ξύδι

120 ml. Ελαιόλαδο

20 γρ. Κάπαρη, ψιλοκομμένη

Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *