Ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. γλυκόζη
- 1 πορτοκάλι
- 3 γαρίφαλα
- 1 στικ κανέλα
Για τη γέμιση
- 400 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο, σκόνη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για την κρέμα πατισερί
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
You may also like
-
30 χρόνια Φίλιππος Πλιάτσικας «Θ’ ανθίσουμε πάλι…»
-
«Our Groove»-Φουρέιρα, AD-1 & Playmen μας δείχνουν πώς θα έπρεπε να ακούγεται ο ήχος των ’80s σήμερα
-
Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τον εγγονό του, πρίγκιπα Λούις
-
Κέιτ Μίντλετον: Συγκινεί το μήνυμά της που δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν με τον εθισμό
-
«Το Βιογραφικό»: Κυκλοφόρησε η νέα τεράστια επιτυχία του Νίκου Οικονομόπουλου!