Ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.
Προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και η επιτυχία είναι δεδομένη!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 400 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. γλυκόζη
- 1 πορτοκάλι
- 3 γαρίφαλα
- 1 στικ κανέλα
Για τη γέμιση
- 400 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο, σκόνη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 400 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Για την κρέμα πατισερί
- 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή στο akispetretzikis.com
You may also like
-
Τραγανή πίτσα με φύλλο κρούστας από τον Άκη Πετρετζίκη
-
Γαστρονομικός προορισμός επωνύμων σε Grand Opening party
-
Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά με πουράκια και κουβερτούρα
-
Κέλλυ Κελεκίδου: Το νέο της τραγούδι έγινε viral – Backstage εικόνες από το video clip της
-
Γρήγορη τάρτα με παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη